Συμμετοχή σε Συνάντηση εταίρων στη Σλοβενία για Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Συμμετοχή του ΑΚΕΘ σε Συνάντηση εταίρων στη Σλοβενία για Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας

 

Στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ 19-22/4/2015 η 2η  διεθνική συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος «Spread The ART  of going UP» (STARTUP). Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια του ERASMUS+ και  αφορά στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και κυρίως των νεοφυών επιχειρήσεων σε 7 χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα σε Ελλάδα, Ισπανία,  Ιταλία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία.

 

Το ΑΚΕΘ είναι ο συντονιστής εταίρος και στη συνάντηση παρευρέθηκε η υπεύθυνη  του προγράμματος κα Κωνσταντίνα Ζαχαρή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές δράσεις με πολλαπλούς σκοπούς. Έχει ήδη  γίνει εκτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης σχετικά με την επιχειρηματικότητα  μέσω μελέτης ανάλυσης στις περιοχές των εταίρων. Με τα εξαγόμενα της μελέτης  και τις ανάγκες που προέκυψαν θα διαμορφωθεί το εκπαιδευτικό πλαίσιο και το  υλικό για τους ενδιαφερόμενους-δυνητικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι θα είναι  άτομα από τις περιοχές των εταίρων. Στα Τρίκαλα θα έχουν τη δυνατότητα να  εκπαιδευτούν 45 άτομα, έπειτα από σχετική διαδικασία επιλογής.

 

Πέρα από την συνάντηση των εταίρων, στη Σλοβενία έλαβε χώρα στα πλαίσια του  προγράμματος και σεμινάριο επιχειρηματικότητας με συμμετέχοντες τους  δυνητικούς επιχειρηματίες από τη Σλοβενία, τις τοπικές αρχές, τους εταίρους και  συνεργαζόμενους φορείς. Μέσα από το σεμινάριο οι συμμετέχοντες είχαν την  ευκαιρία να πάρουν πληροφορίες για το πώς να αναζητήσουν υποστήριξη προς την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας και να ανταλλάξουν απόψεις και  εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έλαβε χώρα και ένα εργαστήριο όπου  οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν στους εταίρους  την επιχειρηματική τους ιδέα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα του σχεδίου (http://www.startuperasmusplus.com/), στην ιστοσελίδα του ΑΚΕΘ (www.aketh.gr). Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την συνάντηση στην σελίδα μας στο Facebook