Τοποθεσία

Το Α.ΚΕ.Θ. βρίσκεται στην πόλη των Τρικάλων, στην περιοχή της Θεσσαλίας στην κεντρική Ελλάδα.

 

Γεωργία

Η Θεσσαλία είναι μία αγροτική περιοχή ζωτικής σημασίας κυρίως για την παραγωγή σιτηρών, τα βοοειδή και τα πρόβατα. Ο εκσυγχρονισμός των γεωργικών πρακτικών στα μέσα του εικοστού αιώνα, είχε ως αποτέλεσμα τον έλεγχο των πλημμυρών που περιόριζαν τη γεωργική ανάπτυξη στις χαμηλές πεδιάδες. Η Θεσσαλία είναι η κορυφαία κτηνοτροφική περιοχή στην Ελλάδα όπου οι βοσκοί μετακινούν μεγάλα κοπάδια προβάτων και αιγών, εποχιακά, μεταξύ των υψηλότερων και χαμηλότερων υψόμετρων.

Κατασκευές & Βιομηχανία

Η Θεσσαλία είναι το κέντρο της παραγωγής επίπλου στην Ελλάδα. Επίσης, στην Καρδίτσα βρίσκεται το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου, το οποίο αποτελεί μέρος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Λάρισας. Το Τμήμα είναι μοναδικό στον τομέα αυτό στην Ελλάδα. Το Α.ΚΕ.Θ. έχει άριστες σχέσεις με το τμήμα και μπορεί να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του, τους εκπαιδευτικούς του και τις τεχνικές γνώσεις για την επιτυχή υλοποίηση του έργου σας. Επιπλέον, η Θεσσαλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αλουμινίου και προϊόντων του στην Ελλάδα.

Εκπαίδευση

Τα κύρια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλίας είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας. Το Α.ΚΕ.Θ. έχει άριστη συνεργασία και με τα δύο ιδρύματα και μπορεί να προσαρμόσει προγράμματα που να ανταποκρίνονται στις ατομικές σας ανάγκες και να παρέχουν ανεπίσημη και επίσημη εκπαίδευση όπου απαιτείται.

Επικοινωνίες και πληροφορική

Από το Δεκέμβριο του 2005, ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει στους κατοίκους του δωρεάν υψηλής ταχύτητας ασύρματη σύνδεση με το Διαδίκτυο. Από το 2007, περίπου το 95% της συνολικής έκτασης των Τρικάλων έχει πρόσβαση. Τα Τρίκαλα είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που προσφέρει μια τέτοια υπηρεσία δωρεάν. Από το 2009, η τηλεϊατρική είναι διαθέσιμη για τους κατοίκους των Τρικάλων, για να εντοπίζονται σοβαρά περιστατικά χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν νοσοκομεία. Το Α.ΚΕ.Θ. είναι ένα μέρος των Τρικάλων, της πρώτης ψηφιακής πόλης στην Ελλάδα και μίας από τις 21 «έξυπνες» κοινότητες στον κόσμο. Διαθέτουμε την τεχνογνωσία της σύγχρονης τεχνολογίας και μπορούμε να προσαρμόσουμε μαθήματα με βάση τις ανάγκες σας.