Σεμινάριο - Μπαρμαν

 

Ο Μπάρμαν είναι ο επαγγελματίας κλάδου επισιτισμού που διεθνώς αποκαλείται ως bartender και είναι υπεύθυνος για τις εργασίες που πραγματοποιούνται πίσω από τον πάγκο σερβιρίσματος (μπάρα) ενός μπαρ επισιτιστικής ή και ξενοδοχειακής επιχείρησης.


Ως Μπάρμαν μπορείτε να εργαστείτε σε χώρους παροχής υπηρεσιών εστίασης, ξενοδοχεία, μπαρ, κλαμπ, καφετέριες, σνακ μπαρ, κτλ όπου σερβίρει ποτά (αλκοολούχα και μη, αφεψήματα), ελαφρά εδέσματα (έτοιμα από το παρασκευαστήριο της επιχείρησης) σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής.


Βασικός σκοπός του επαγγέλματος του Bartender είναι η υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών πίσω από τον πάγκο σερβιρίσματος, με ευγένεια και ευπρέπεια δημιουργώντας ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον για τους πελάτες με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών του μπαρ και την ικανοποίηση των απαιτήσεων τους με στόχο την διεύρυνση της πελατείας.


Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα είστε σε θέση να γνωρίζετε και να κατανοείτε :
● Στοιχειώδεις αρχές Νομοθεσίας
● Βασικές αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας στις Επιχειρήσεις Επισιτισμού – Αναψυχής και σε ότι αφορά στον εξοπλισμό τους
● Τους κανονισμούς ασφαλείας με σκοπό να αποφευχθούν τα ατυχήματα εν ώρα εργασίας
● Τις βασικές αρχές της ομάδας επαγγελμάτων του τμήματος Food and beverage
● Τη χρήση βασικών αρχών ενδοεπιχειρησιακής επικοινωνίας
● Τον επαγγελματικό τρόπο συμπεριφοράς και επικοινωνίας προς τον πελάτη
● Τον ενδεδειγμένο τρόπο για την εξυπηρέτηση του πελάτη
● Τους ενδεδειγμένους τρόπους λήψης παραγγελίας με σκοπό την ταχεία και σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη
● Το βασικό πλαίσιο της τέχνης και τεχνικής παρασκευής ποτών
● Τους τρόπους παρασκευής ελαφρών εδεσμάτων που συνοδεύουν ένα ποτό και γαρνίρισμα αυτών
● Τροποποιήσεις συνταγών ανάλογα με τις επιθυμίες κάθε πελάτη και τις ανάγκες του
● Τεχνικές διακόσμησης και αισθητικής φροντίδας του χώρου
● Το χειρισμό των συσκευών του μπαρ με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση των συστατικών κάθε ποτού
● Πώς να τηρείτε τα συστατικά κάθε ποτού και του ενδεικνυόμενου σταθερού τρόπου παρασκευής με σκοπό να παρασκευάζετε πάντα το ίδιο ποτό
● Τι προβλέπουν τα πρότυπα ποιότητας όπως το HAACP και το ISO αναφορικά με τους υγιεινομικώς ορθούς τρόπους σερβιρίσματος και παρασκευής αλκοολούχων και μη ποτών
● Τρόπους αποκομιδής ποτηριών, σταχτοδοχείων και άλλων σκευών του μπαρ
● Τους τρόπους χρέωσης του πελάτη (μετρητά, χρεωστική κάρτα και πιστωτική κάρτα) ή τρόπους χρέωσης δωματίου στην περίπτωση δωματίου ξενοδοχείου